Wat is PUUR?

PUUR is het nieuwe label van Schouder aan Schouder.

De producten die onze deelnemers van onze dagbestedingslocaties maken en verkopen  zijn:

  • Zuiver
  • Eerlijk en
  • Echt

Wij hopen dat mede hierdoor ook onze christelijke identiteit tot uiting komt.

Meer over PUUR

Dagbestedingslocaties

De Beekdalhoeve
De Cuynder
Loods 3 (voorheen de Houtwerkplaats)
en de Weefplaats, gebruiken uitsluitend eerlijke, zuivere en echte materialen.

De Beekdalhoeve

 

De Beekdalhoeve is een belevingsboerderij in Assen. Op de belevingsboerderij zijn verschillende dieren aanwezig. In het winkeltje zijn diverse producten te koop. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten.

Landgoed “de Cuynder”

 

Landgoed “de Cuynder” is een prachtige natuur locatie in het Friese Donkerbroek. Op deze locatie wordt groente en fruit geteeld en verwerken we de oogst. Van de oogst maken we zuivere producten zoals: huisgemaakte jam, vlierbessengelei, appelsap en kweeappelwijn. In de kwekerij, de moestuin en de boomgaard wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Loods 3

 

Ambachtelijke en echte producten worden gemaakt van bij voorkeur gerecyclede materialen. Loods 3 in Assen is een kleinschalige dagbesteding. Op de dagbesteding worden verschillende duurzame producten gemaakt zoals: vogelhuisjes, insectenhotels en andere houtbewerking.

“de Weefplaats” van Hemrik

 

Oude tradities herleven in “de Weefplaats” van Hemrik. Schapenwol laten we niet verloren gaan, maar gebruiken we voor het maken van eerlijke producten, zoals: kleden, sjaals, dekentjes en tassen. Nadat de schapen geschoren zijn wordt gestart met het kaarden van wol. Met een kaardmolen worden vezels in één richting gekamd. Zo worden strootjes en vuil verwijderd. De wol wordt vervolgens klaargemaakt om te kunnen spinnen.